کد مطلب: 78899
شربتي که ضامن سلامتي شماست!
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 877
به گزارش سلام لردگان، فاطمه معيني دستيار تخصصي طب سنتي در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: سکنجبين شربتي است که پايه اصلي آن از سرکه و شکر يا سرکه و عسل تشکيل شده و بر حسب زمان، مکان، مزاج و ساير خواص بسيار متنوع است.
وي در خصوص انواع سکنجبين اظهار داشت: 1260 نوع سکنجبين تهيه ميشود که بعضي از آنها براي حفظ صحت و برخي براي رفع بيماريها به کار ميرود.
معيني به افزودنيهايي که به اين شربت اضافه ميشود اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال ميتوان در پايه سکنجبين بذر بعضي از گياهان يا ميوههايي مثل به و يا سبزيجاتي مانند نعناع و غيره اضافه کرد.
اين دستيار تخصصي طب سنتي در ادامه افزود: بهتر است که سکنجبين را در منزل و با توجه به نوع مصرف تهيه کنيد.
طرز تهيه سکنجبين با عسل
معيني دستور تهيه سکنجبين با عسل را اين چنين بيان کرد: ابتدا عسل را با 4 برابر آب، روي حرارت ملايم گذاشته تا کف کند و آب به نصف برسد. سپس کف عسل را گرفته و نصف مقدار عسل، به آن سرکه اضافه ميشود و دوباره روي حرارت ملايم گذشته تا کاملا آميخته و يکدست شود.
وي در ادامه افزود: البته ميشود عسل و آب و سرکه را با هم از ابتدا مخلوط کرد و روي حرارت ملايم گذاشت تا آب به يک چهارم برسد.
خواص سکنجبين تهيه شده با عسل
دستيار تخصصي طب سنتي در خصوص خواص سکنجبين گفت: باعث دفع رطوبت زائد از معده و رودهها شده و دستگاه گوارش را جلا ميدهد، همچنين باعث تحليل رطوبت بد بدن ميشود و به دليل قابليت نفوذ بالايي که در سرکه وجود دارد، به مفاصل هم نفوذ کرده و مواد و رطوبت مفاصل را هم از بين ميبرد.
طرز تهيه سکنجبين با شکر
معيني در خصوص روش تهيه سکنجبين با شکر اظهار داشت: اين نوع سکنجبين از ترکيب سرکه انگور با شکر تهيه ميشود که مقدار سرکه نصف شکر هست و مانند نوع قبل 4 برابر مقدار شکر آب اضافه کرده و روي حرارت گذشته ميشود و سپس نصف شکر، سرکه اضافه شده و روي حرارت مانده تا شربت به قوام آيد.
خواص سکنجبين با شکر
معيني به خواص سکنجبين تهيه شده با شکر اشاره کرد و افزود: اين نوع شربت به افرادي که گرم مزاج هستند، براي حفظ صحت بسيار مفيد و باعث ايجاد برودت در کبدهاي گرم ميشود.
دستيار تخصصي طب سنتي با بيان اينکه سکنجبين عطش را رفع ميکند، گفت: عروق را جلا داده و رفع اسنداد ميکند و معده را از صفراي رقيق پاک ميکند.
وي با اشاره به افرادي که سرفه ميکنند، تصريح کرد: سکنجبين براي آنها مناسب نيست و همچنين ميتوان نسبت سرکه با عسل يا شکر را متناسب با مزاج تنظيم و تغيير داد.
انتهاي پيام/